Etim, Spanje

Printen
Druifsoort: Garnacha

Deze zeer bijzondere dessertwijn wordt gemaakt van de Garnacha druiven, afkomstig van zeer oude wijnstokken met een uiterst lage opbrengst, die zeer laat worden geoogst ( half oktober ). De wijn kenmerkt zich door een overvloed van overrijp rood fruit in de geur met eigenschappen van chocolade, mokka en appelstroop en een weelderige zachte volle smaak met een minutenlange afdronk
img_5659
€ 9,88
Standaard prijs:
Beschrijving

Deze zeer bijzondere dessertwijn wordt gemaakt van de Garnacha druiven, afkomstig van zeer oude wijnstokken met een uiterst lage opbrengst, die zeer laat worden geoogst ( half oktober ).

Door deze late oogst hebben de druiven meer zon gehad en zodoende zijn er meer suikers in de druiven gevormd. Het bijzondere is dat deze wijn ook nog 10 maanden op eikenhouten vaten rijpt. De wijn kenmerkt zich door een overvloed van overrijp rood fruit in de geur met eigenschappen van chocolade, mokka en appelstroop en een weelderige zachte volle smaak met een minutenlange afdronk. De wijn is nu reeds goed op dronk maar kan door het vele concentraat in de wijn desgewenst nog enkele jaren worden bewaard.

Deze wijn is perfect te combineren met dessertgerechten, met name chocolade. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 12 graden. Zeker niet te koud drinken!

De wijnen afkomstig van Agricola Falset - Marça hebben de D.O. status Montsant. Dit is een vrij nieuwe herkomstbenaming in Spanje.De wijngaarden bevinden zich ten zuiden van de stad Tarragona in en rondom de dorpen Falset en Marça en liggen tegen de beroemde wijngaarden van Priorato aan. Door het hoge aantal zonuren in deze wijnsteek bereiken de druiven hun optimale rijpheid en kan de wijnboer een grote variëteit aan verschillende wijnen produceren.

Jaartal: 2009

Dessert wijn:

Land van herkomst: Spanje

Producent: Agricola Falset - Marça

Herkomst: D.O. Montsant Streek

Bezoek ons

Wijnwinkel
Bo & Ro

Dorpsstraat 2a
2712 AK Zoetermeer
T: 079-888 1223

© 2019 Bo & Ro

Realisatie: DiscoverDesign.nl