Antinori Pèppoli Chianti Classico DOC

Printen
Antinori Pèppoli Chianti Classico DOC, Toscane

Druiven: Sangiovese, Merlot, Syrah

Complexe en goed gestructureerde wijn. Aroma’s van rode bessen en frambozen
gevolgd door tonen van vanille en koffie. Het fruit van donkere bosbessen is
bepalend in de smaak en gaan gepaard met rijke tannines en een vlezige structuur.
peppoli3
€ 15,66
Standaard prijs:
Beschrijving
Deze wijn kenmerkt zich door de mooie fruitaroma's van rood fruit, met hints van vanille en koffie. De smaak is vol, zacht en met mooie tannines. Om van de frisheid van het fruit te genieten is het aan te bevelen deze wijn geen groot aantal jaren te bewaren.
 
De eerste oogst van de Peppoli Chianti Classico was in 1988. Deze wijn is gemaakt van 90% Sangiovese druiven en 10% Merlot en Syrah. Gedurende de oogst worden de druiven voor deze wijn zorgvuldig geselecteerd, waarna het persen en de eerste gisting van de verschillen druivensoorten gescheiden geschiedt. De eerste gisting duurt ca. 10 dagen en geschiedt in stalen vaten onder een gecontroleerde temperatuur van 28Cº. Na het maken van de blend vindt de verdere rijping van de wijn plaats in Sloveens eiken vaten van 55hl. Overigens krijgt 10% van de wijn rijping in Amrikaans eiken. Deze houtrijping geschiedt gedurende een periode van 9 maanden. Hierna worden de wijnen opnieuw geblend en gebotteld waarna er nog gedurende enkele maanden een verdere rijping op de fles plaats vindt in de kelders van het domein.
 
Chianti Classico gaat heel goed met vleesgerechten zoals ossobuco, lamsbout, lamskoteletten, rosbief in Madeira saus, wilde eend, hert en pizza met vlees. Kaas: verse jonge kazen zoals Engelse Cheshire, Nederlandse jong of jong belegen Goudse kaas en Italiaanse Taleggio.
Bezoek ons

Wijnwinkel
Bo & Ro

Dorpsstraat 2a
2712 AK Zoetermeer
T: 079-888 1223

© 2019 Bo & Ro

Realisatie: DiscoverDesign.nl